FAQ

 • Ben ik hiervoor verzekerd?

  Fysiotherapie wordt momenteel vergoed uit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt, verschilt per verzekeraar. Doornbos Fysio Groep stuurt de nota’s rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar maar u moet zelf in de gaten houden of het aantal behandelingen dat vergoed wordt, niet wordt overschreden. In dat geval kunt u ervoor kiezen om eventuele vervolgbehandelingen zelf te betalen. Bekijk hier de tarieven.

  Indien u een chronische aandoening heeft en daarvoor een verwijzing heeft gekregen van een specialist, worden de eerste 20 behandelingen vergoed uit uw aanvullende verzekering als u die heeft afgesloten. Vanaf de 21e behandeling worden de kosten vergoed uit de basisverzekering. Als u geen aanvullende verzekering heeft afgesloten, dan moet u de eerste 20 behandelingen zelf betalen (zie onze tarieven). U ontvangt dan een factuur van ons. Het factuurbedrag wordt via een automatische incasso van uw rekening afgeschreven. 

 • Heb ik hier een verwijzing van de huisarts voor nodig?

  Nee u heeft geen verwijzing nodig voor een bezoek aan een fysiotherapeut. Uw behandelend fysiotherapeut zal uw huisarts informeren over uw klachten en behandeling, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Uw huisarts blijft zo de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. 

  Als u niet eerst naar uw huisarts gaat, zal de fysiotherapeut een screening uitvoeren om vast te stellen of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Eventueel krijgt u te horen dat u toch beter uw huisarts kunt raadplegen of een gespecialiseerd arts . 

  Check voor alle zekerheid even bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie in uw geval wordt vergoed.

 • Wat neem ik mee?

  Voor het eerste consult bij onze praktijk meldt u zich bij de receptie. U wordt verzocht de volgende zaken mee te nemen: uw legitimatiebewijs, een eventuele verwijsbrief van uw huisarts of specialist, een handdoek en gemakkelijk zittende kleding.