Titleist Performance Institute

Het Titleist Performance Institute (TPI) is opgericht in 2003 en is 's werelds grootste kenniscentrum voor de begeleiding van de actieve golfer. Doornbos Golf is lid van TPI en mag gebruik maken van alle kennis en opleidingen die het TPI tot haar beschikking heeft.
 

Meest effectieve golfswing

Het TPI heeft in de loop der jaren vele golfers bestudeerd en een grote hoeveelheid gegevens verzameld over spelers van alle speelsterkten, leeftijden, soorten lichaamsbouw en fitheidsniveaus. Met behulp van deze gegevens heeft het Titleist Performance Institute in kaart gebracht hoe de meest effectieve golfswing ontstaat en welke rol het lichaam daarbij speelt. Denk daarbij aan lichaamsbouw, kracht, conditie en ook aan bijvoorbeeld lichamelijke beperkingen. Ook zijn de bewegingen in beeld gebracht die juist een averechts effect kunnen hebben op de golfswing en op den duur kunnen leiden tot blessures.
 

Doelstelling Titleist Performance Institute

Het TPI heeft als doelstelling kennis te verspreiden over hoe professionele golfers en recreatieve spelers hun golfswing kunnen verbeteren door hun lichaam goed in te zetten. Er bestaat volgens het TPI niet één beste golfswing, maar eerder een groot aantal verschillende goede manieren. Elke golfer heeft echter één meest efficiënte golfswing en die is gebaseerd op zijn of haar fysieke vermogen.

Om te bepalen welk type golfswing voor u optimaal is, raden wij u aan om de TPI-screening te doen. U kunt de screening doen als onderdeel van de Fysieke Golftraining of als losse test.