De nieuwe generatie golfers: de Golfer 2.0

05 okt, 2017

Oefenen op de driving range en op de baan is tegenwoordig niet meer voldoende voor de (professionele) golfer. Om de golfswing extra kracht te geven, trainen veel golfers nu extra in de fitnessruimte. De voordelen hiervan zijn ook duidelijker zichtbaar in het professionele golf; was het eerst nog een zeldzaamheid als je 300 yards kon slaan, is dit tegenwoordig voor zo’n 39 golfers weggelegd. Dit is voornamelijk de “jonge garde”, die hierdoor de oudere golfer snel inhaalt.
 

Wat doe je precies bij golf fitness?

De sleutel bij golf is het goed bewegen van het lichaam. Een soepele beweging en voldoende kracht in het lichaam is hierbij van essentieel belang. Bij golf fitness wordt dan ook voornamelijk gebruik gemaakt van kabels en elastieken, waarmee naast kracht ook coördinatie en stabiliteit wordt getraind. Hierdoor ontstaat een soepelere golfswing, waardoor u naast klachtenvrij ook beter kunt golfen. Deze training is tevens eenvoudig te combineren met oefeningen met dumbells en halters, waarmee u extra kracht in de armen en benen krijgt.

Professionele golfers zijn al volledig overtuigd van de effecten van golf fitness. Zo vertelt pro-golfer Joost Luiten in een interview met BN de Stem over zijn trainingsschema. “Golf zal altijd een precisiesport blijven, maar het fysieke deel is niet meer weg te denken. Ik zit dagelijks in de sportschool. Als je fitter blijft en minder blessures krijgt, dan blijft de golfsport leuk om te doen.”
 

Ons Fit for Golf programma

Zeker in deze regenachtige maanden is golf fitness de uitkomst om fit te blijven voor het nieuwe golfseizoen. Bent u benieuwd naar het TPI fitnessprogramma van Doornbos Golf of wilt u zich direct inschrijven? Bel dan naar 076-5720057 of vul het contactformulier in.