Hoe beïnvloedt de mobiliteit van de enkel de golfswing?

11 sep, 2017

De enkel-mobiliteit is wellicht niet het eerste waar u aan denkt bij de verbetering van uw golfswing. De afgelopen jaren is hier echter steeds meer aandacht aan besteed. Zo wordt enkel-instabiliteit onder andere vergeleken met het vliegen van een Boeing 747 met kleine Cessna vleugels. In dit blog leest u meer over de invloed van instabiliteit in de enkel en hoe u dit kunt voorkomen.
 

Gevolgen enkel-instabiliteit

Uit onderzoek is gebleken dat enkel-instabiliteit vooral leidt tot de golfkarakteristieken “loss of posture” en de “early extension”. Vaak staat dit in relatie met de mobiliteit van de ruggengraat, heup en knie. Door deze onnatuurlijke golfhouding kan u tijdens het golfen pijnklachten ervaren of zelfs blessures oplopen. Tijdens de golf fitness zal eerst worden gekeken naar de locatie van de instabiliteit, zodat er een op maat gemaakte training kan worden opgesteld.

Hoewel enkel-blessures regelmatig voorkomen (vaak ook in een lichte vorm) betekent het niet dat pijnklachten in deze regio genegeerd moeten worden. Naast vervelende pijnscheuten kan dit namelijk van invloed zijn op uw golfhouding en daarmee ook uw golfswing. Tijdens ons Fit for Golf-programma zal hier voldoende aandacht aan worden besteed, zodat u van top tot teen klaar bent voor het nieuwe golfseizoen.